Faux Lämmin Puolivälissä Lumi Talvella Aprikoosi Mokkanahkasaappaita Pehmeä Vasikka Mukavuutta Decostain wC7q10T0
Wedopus Naisten Satiininauhalla Bootie Avokkaat Morsiamen Pumput Mw869 Valkoinen Suljettu Pitsi Korkokengät Toe r6Frg Wedopus Naisten Satiininauhalla Bootie Avokkaat Morsiamen Pumput Mw869 Valkoinen Suljettu Pitsi Korkokengät Toe r6Frg Wedopus Naisten Satiininauhalla Bootie Avokkaat Morsiamen Pumput Mw869 Valkoinen Suljettu Pitsi Korkokengät Toe r6Frg Wedopus Naisten Satiininauhalla Bootie Avokkaat Morsiamen Pumput Mw869 Valkoinen Suljettu Pitsi Korkokengät Toe r6Frg
Suljettu Korkokengät Wedopus Bootie Naisten Pitsi Pumput Valkoinen Satiininauhalla Avokkaat Toe Mw869 Morsiamen
Lämmin Lumi Vasikka nahka Mukavuutta Decostain Puolivälissä Talvella Wedge Saappaat Pehmeä Patentti 1HqSqFxwO

Wedopus Naisten Satiininauhalla Bootie Avokkaat Morsiamen Pumput Mw869 Valkoinen Suljettu Pitsi Korkokengät Toe r6Frg

Opiskelijahuoltoa toteutetaan yhteistyössä opiskelijan ja hänen huoltajiensa kanssa. Alaikäisellä opiskelijalla on kuitenkin oikeus kieltää psykologi- tai kuraattorikäyntinsä ilmoittaminen huoltajille, mikäli hänen ikänsä ja kehitystasonsa sekä asian laatu huomioon ottaen salaaminen ei ole selvästi lapsen edun vastaista. Arvion alaikäisen edun toteutumisesta tekee opiskeluhuollon sosiaali- tai terveysalan ammattihenkilö. Edellytysten täyttymisen arvioiminen edellyttää tapauskohtaista harkintaa.

Kielto-oikeus merkitsee myös, että opiskelijalle ei ole psykologi- tai kuraattorikäynnin vuoksi suositeltavaa tehdä automaattisesti poissaolomerkintää järjestelmään, jolla huoltajiin pidetään yhteyttä. Merkintä voi paljastaa huoltajalle opiskelijan olleen psykologilla tai kuraattorilla tapauksissa, joissa opiskelija on kieltänyt kertomasta itseään koskevia salassa pidettäviä tietoja.

Sovellettava lainsäädäntö
Asiasanat

oppilashuolto, puhevalta

Takaisin

 

Vastaus ei ole välttämättä suoraan sovellettavissa muihin tapauksiin, vaan koulutuksen järjestäjän toiminnassa jokainen tapaus tulee ratkaista siihen liittyvät tosiseikat huomioon ottaen.